Συχνες ερωτησεις

 

1. Τι είναι ηλεκτρόλυση;

Κατά την ηλεκτρόλυση του νερού, το νερό διασπάται στα βασικά στοιχεία όπου το αποτελούν,υδρογόνο και οξυγόνομε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Τα πλεονεκτήματα αυτής της διεργασίας είναι η υψηλής καθαρότητας υδρογόνο που παράγεται. Κατά την ηλεκτρόλυση, στην κάθοδο ιόντα υδρογόνου (πρωτόνια) ανάγονται σε υδρογόνο ενώ στην άνοδο το νερό οξειδώνεται σε οξυγόνο και πρωτόνια .

 2. Μήπως το υδρογόνο θα αντικαταστήσει το καύσιμο που καίει ο κινητήρας μου και κατεπέκταση θα καίω μονο νερό;

Το όχημα σας θα συνεχίσει να καίει το υπάρχον καύσιμο . Το υδρογόνο θα αναμιγνύεται με αυτό το καύσιμο εμπλουτίζοντας το και κάνοντας την καύση ιδανική.

 3. Που τοποθετείται το σύστημα ηλεκτρόλυσης;

Το σύστημα ηλεκτρόλυσης τοποθετείται είτε στο μηχανοστάσιο του αυτοκινήτου είτε στο πορτμπαγκάζ . Συνήθως η τοποθέτηση γίνεται στο μηχανοστάσιο αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει χώρος τοποθετείται στο πορτμπαγκάζ μέσα σε ένα μεταλλικό κουτί.

4. Γίνονται παρεμβάσεις στο όχημα μου τροποποιώντας διάφορα μέρη του;

Δεν τροποποιείτε απολύτως τίποτα στον κινητήρα η στο όχημα σας .Το σύστημα ηλεκτρόλυσης τοποθετείται όπως είπαμε είτε στο μηχανοστάσιο είτε στο πορτμπαγκάζ και στην συνέχεια το υδρογόνο που παράγεται διοχετεύεται στην εισαγωγή του κινητήρα και μέσω αυτής αναμιγνύεται με το υπάρχον καύσιμο στον θάλαμο καύσης .

5. Πως επιτυγχάνεται η οικονομία;

Το υδρογόνο έχει πάνω από τρεις φορές μεγαλύτερη θερμογόνο δύναμη από τα υπόλοιπα καύσιμα που επικρατούν στην αγορά . Φανταστείτε το ιδανικότερο ενισχυτικό καυσίμου να αναμιγνύεται με το υπάρχον καύσιμο εμπλουτίζοντας το σε μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα να γίνετε η καύση σε μικρότερο χρονικό διάστημα και ποιο ολοκληρωμένη . Η μονάδα διαχείρισης του οχήματος E.C.U αναγνωρίζοντας τα αποτελέσματα της καύσης μέσω των αισθητήρων μειώνει την κατανάλωση του οχήματος με ταυτόχρονη χιλιομετρική αύξηση .

6. Το υδρογόνο έχει τα ίδια αποτελέσματα σε όλα τα αυτοκίνητα;

Ορισμένα αυτοκίνητα της αγοράς λόγο της χαρτογράφησης που έχουν στην μονάδα διαχείρισης  E.C.U δεν επιτρέπουν να υπάρχει μείωση του υπάρχοντος καυσίμου . Κυρίως αυτό το πρόβλημα παρουσιάζεται σε αυτοκίνητα Γερμανικής τεχνολογίας . Ο λόγος είναι ότι τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα σύμφωνα με τις προδιαγραφές (Euro) είναι είδη πολύ περιορισμένα σε ρίπους και χρειάζονται άλλου είδους τεχνικές χωρίς αυτές να είναι ακατόρθωτες ώστε να επιτευχτεί το αποτέλεσμα της οικονομίας . Εκτός από αυτές τις μοναδικές όμως εξαιρέσεις που υπάρχουν το υδρογόνο μέσω του δικού μας συστήματος εγγυάται τα αποτελέσματα και εξασφαλίζει ποσοστά οικονομίας έως και 50% αυξάνοντας τα χιλιόμετρα ανά ντεπόζιτο .

7. Το υδρογόνο προκαλεί κάποια ζημιά στον κινητήρα μου;

Οχι το υδρογόνο δεν προκαλεί καμία απολύτως ζημία στον κινητήρα του οποιουδήποτε οχήματος αρκεί να ξέρουμε να το τοποθετούμε και να το ρυθμίζουμε σωστά . Απαγορεύεται η τοποθέτηση συστήματος ηλεκτρόλυσης χωρίς τροφοδοτικό P.W.M. Το P.W.M κρατάει σταθερά το ρεύμα της γεννήτριας και κατεπεκταση την παραγωγή του υδρογόνου .

8. Ποιο σύστημα ηλεκτρόλυσης είναι κατάλληλο για το δικό μου όχημα;

Τα ποιο σύγχρονα αυτοκίνητα μετά το 2000 είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρονικά συστήματα διαχείρισης καυσίμου άμεσης διόρθωσης και σε αυτές τις περιπτώσεις το λόγο έχει το καθαρό υδρογόνο για να έχουμε άμεσα και δραστικά αποτελέσματα .Τα συστήματα που παράγουν μεικτό αέριο υδρογόνο και οξυγόνο χρειάζονται μια σειρά από εργασίες οι οποίες είναι περιττές χρονοβόρες και με μειωμένα αποτελέσματα . Στους κινητήρες DIESEL όμως όπου τα πράγματα είναι πολύ ποιο απλά οι δικές μας μονάδες ηλεκτρόλυσης μεικτής παραγωγής αερίου υδρογόνου και οξυγόνου αποδίδουν τα καλύτερα ποσοστά οικονομίας .

9. Σε τι είδους κινητήρες μπορεί να τοποθετηθεί το καθαρό υδρογόνο καθώς και το υδροξύλιο;

Το υδρογόνο μπορεί να τοποθετηθεί σε αυτοκίνητα , μηχανάκια μικρού η μεγάλου κυβισμού , σε φορτηγά μικρά , τράκτορες , λεωφορεία , γεωργικά μηχανήματα , σκάφοι αναψυχής , ακόμη και σε πλοία . Το κάθε σύστημα ηλεκτρόλυσης δικής μας κατασκευής προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του εκάστοτε κινητήρα .

10. Το πρόσθετο οξυγόνο που παράγεται και εισέρχεται στον κινητήρα από τις μονάδες ηλεκτρόλυσης μεικτού αερίου υδρογόνου και οξυγόνου μπορεί να προκαλέσει φθορές στον κινητήρα;

Αυτό θα πρέπει να το εξηγήσουμε με ένα παράδειγμα ώστε να γίνει ποιο κατανοητό . Η υπερτροφοδότηση σε ένα κινητήρα επιτυγχάνεται με δυο τρόπους . Ο πρώτος τρόπος είναι με το γνωστό σε όλους TURBO και ο δεύτερος με την χημική υπερτροφοδότηση η αλλιώς NITRO. Και στις δυο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι η αύξηση της ιπποδύναμης . Το TURBO κατά την λειτουργία του συμπιέζει την μάζα του εισερχόμενου αέρα στον θάλαμο καύσης που κατεπέκταση ο εισερχόμενος αέρας έχει οξυγόνο σε ποσοστό 23% . Το αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την κατάλληλη ποσότητα καύσιμης ύλης (βενζίνη , πετρέλαιο , γκάζι) είναι η αύξηση της ιπποδύναμης . Το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε ότι ισχύει και με την χημική υπερτροφοδότηση η NITRO με διαφορετικό όμως τρόπο . Η χημική ένωση του NITRO είναι πρωτοξείδιο του αζώτου . Ο θερμικός συντελεστής του συγκεκριμένου αερίου επιτρέπει να ψήχει τον εισερχόμενο αέρα στην εισαγωγή του κινητήρα όταν ψεκάζεται και να δημιουργεί μια διαφορά θερμοκρασίας τουλάχιστον 40 βαθμούς κελσίου . Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο κινητήρας να αναρροφήσει περισσότερο ατμοσφαιρικό αέρα και κατεπέκταση οξυγόνο . Και σε αυτήν την περίπτωση ο συνδυασμός της κατάλληλης ποσότητας καύσιμης ύλης όπως αναφέραμε και ποιο πάνω έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της ιπποδύναμης . Σε καμία περίπτωση ο κινητήρας μας δεν μπορεί να αποδώσει απλά και μόνο επειδή με μια από τις δυο μεθόδους υπερτροφοδοτούμε με οξυγόνο . Σε αυτή την περίπτωση μάλιστα χωρίς την παρουσία καύσιμης ύλης ο κινητήρας μας θα κάνει ξηρή καύση και πιθανότατα εάν η ποσότητα του οξυγόνου ξεπερνά κάποια ποσοστά % θα καταστραφεί . Για τον λόγο αυτό και στην περίπτωση του TURBO και στην περίπτωση του NITRO ψεκάζεται ανάλογη ποσότητα καύσιμης ύλης που έχει ως αποτέλεσμα την ασφαλή αύξηση της ιπποδύναμης . Στην περίπτωση του NITRO ασφαλέστερο είναι το σύστημα υγρού τύπου εφόσον αυτό εκμεταλλεύεται τον ταυτόχρονο ψεκασμό NITRO και υγρού καυσίμου . Το πρόσθετο οξυγόνο που παράγεται από την μονάδα ηλεκτρόλυσης μεικτής παράγωγης υδρογόνου και οξυγόνου δεν μπορεί να προκαλέσει φθορά στον κινητήρα μας διότι πολύ απλά παράγεται με την ανάλογη ποσότητα υδρογόνου το οποιο ειναι και ισχυροτατη καυσιμη υλη . Σε συνδυασμό τώρα με την υπάρχουσα καύσιμη υλη επιτυγχάνονται βέλτιστα αποτελέσματα καύσης . Αυτό βέβαια που θα πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οι κανόνες ασφαλείας σε οποιαδήποτε περίπτωση κρίνονται απαραίτητοι και δεν πρέπει να αμελούνται !!!

11. Ποιες είναι οι υποχρεώσεις μου σαν οδηγός από τη στιγμή που θα εγκατασταθεί ένα τέτοιο σύστημα στο όχημα μου;

Θα πρέπει να φροντίζεται να επιθεωρείται το σύστημα ηλεκτρόλυσης και να συμπληρώνεται με αποσταγμένο νερό στο δοχείο πλήρωσης του οξυγόνου όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο . Οτιδήποτε παρατηρήσετε το οποίο φαίνεται μη φυσιολογικό θα πρέπει να μας ενημερώσετε και όχι να επέμβετε μόνοι σας στο σύστημα για την δική σας ασφάλεια πρώτα από όλα .