Πως εξοικονομουμε καυσιμο

 

 

1.    Αλλάζουμε ταχύτητα μεταξύ 2000 και 3000 στροφών , με ομαλά επιταχυνόμενη κίνηση πάντα . Αυτή είναι η ποιο ωφέλιμη περιοχή του εκάστοτε βενζινοκινητήρα μας από άποψη οινομίας πάντα . Σε κινητήρες diesel κινούμαστε μεταξύ 1500 και 2000 στροφών . Οταν οδηγούμε στο όριο τον κινητήρα μας δηλαδή στα κόκκινα , καταναλώνουμε καύσιμα πολύ παραπάνω από ότι μπορούμε να φανταστούμε και σίγουρα όταν οδηγούμε υπό τέτοιες συνθήκες δεν μας απασχολεί η οικονομία .

2.    Οταν οδηγούμε προσπαθούμε να κρατάμε σταθερή ταχύτητα με την μεγαλύτερη επιτρεπόμενη σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων μας επιτυγχάνοντας έτσι ένα ακόμη συν στα ποσοστά της οικονομίας μας .

3.    Αποφεύγουμε να φορτώνουμε το αυτοκίνητο μας με περιττά βάρη διότι ο κινητήρας μας αναγνωρίζει το πρόσθετο φορτίο και το αποτέλεσμα είναι η αύξηση της κατανάλωσης . Αυτές τις συνθήκες μπορούμε να τις παρομοιάσουμε με μια κουραστική ανηφόρα στην οποία για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε κατεβάζουμε σχέση στο κιβώτιο μας αυξάνοντας την ροπή στον κινητήρα μας έτσι ώστε να μπορέσουμε να την ανέβουμε . Αυτές οι συνθήκες έχουν σαν αποτέλεσμα να αυξάνουν την κατανάλωση καθώς επίσης και να αδιάζουν την τσέπη μας.

4.    Το ποιο σημαντικό από όλα που θα πρέπει να προσέχουμε είναι η φροντίδα του οχήματος μας είτε έχει σύστημα υδρογονοκινησης είτε όχι . Ενα σοβαρό ποσοστό οικονομίας του οχήματος μας εξαρτάτε από αυτόν τον παράγοντα . Θα πρέπει να φροντίζουμε πάντα τα λάστιχα μας να έχουν την σωστή πίεση που ορίζει ο κατασκευαστής . Τα λάδια του κινητήρα μας θα πρέπει να αλλάζονται σε τακτική βάση και σύμφωνα με αυτά που ορίζουν οι κατασκευαστικές εταιρίες . Το λάδι καθώς χρησιμοποιείτε σαν λιπαντικό με την πάροδο του χρόνου και ανάλογα την χρήση του οχήματος μας χάνει τις λιπαντικές ιδιότητες του έχοντας σαν αποτέλεσμα την φθορά του κινητήρα μας και κατεπεκταση την αύξηση της κατανάλωσης . Μην ξεχνάτε ότι οι ίδιες οι εταιρίες προβλέπουν λήξη της εγγύησης σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί το προγραμματιζόμενο service. Ακόμη αυτό που πρέπει να προσέχουμε είναι τα μπουζί του κινητήρα μας να αλλάζονται στα προγραμματισμένα χιλιόμετρα καθώς επίσης τα φίλτρα βενζίνης και αέρος . Εχουν παρατηρηθεί σοβαρές δυσλειτουργίες σε κινητήρες οι οποίοι δεν έχουν φροντίσει οι ιδιοκτήτες τους να προσέξουν τις παραπάνω ζωτικής σημασίας μηχανολογικές πληροφορίες . Η φροντίδα ενός οχήματος είναι μέριμνα όλων μας .

5.    Τα ποσοστά οικονομίας από τις προαναφερθείσες πληροφορίες ποικίλουν ανάλογα το όχημα μας . Γι' αυτό το λόγο θα ήταν άδικο να αναφέρουμε ποσοστά % εφόσον αυτά είναι πραγματικά μόνο σε κάθε μοναδικό τρόπο οδήγησης , το μοντέλο η την εταιρία κατασκευής του οχήματος , καθώς και την φθορά του οχήματος.